به دخت

 




مصارف شرعی و پرداخت مالیات

هر مسلمانی در راستای انجام برنامه های دینی در آنچه که از مال و دارایی در اختیار دارد مسئولیت ها و پرداخت های مادی نیز بر عهده دارد. از جمله این وظایف پرداخت خمس و زکات می باشد که یک مسلمان بر طبق فتاوای مرجع تقلید خود به هنگامی که بر او واجب شده باشد می پردازد. هم چنین مالیات ها و عوازضی که در زندگی اجتماعی لازم است از دیگر اقلام سبد هزینه خانوار است. باید توجه داشت که دادن خمس، هرگز رفع مسئولیت بابت مالیات ها را نمی کند؛ زیرا موارد مصرف و مرجع اخذ مالیات ها با موارد مصرف و گیرنده و محل مصرف خمس و زکات فرق می کند.

مالیات پولی است که در قبال حقوق شهروندی خود می پردازیم و از بابت پرداخت آن از امکانات رفاهی شهری بیشتری برخوردار می شویم در حالیکه خمس، مالی است که متعلق به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشّریف) و سادات فقیر و یتیم و مسکین می باشد. نپرداختن خمس اموال در موعد مقرر، موجب می شود که خود حق تصرف ( نگهداری، بخشش، خرج و...) در مالی که خمس به آن تعلق گرفته را نداشته و تصرف آن حرام می باشد. در حدیث شریف است: " لعنت خدا و ملائکه و تمام مردم بر کسی است که از مال ها دِرهَم حرامی را بخورد ". عمده ترین موارد ی که خمس آن واجب است، منفعت کسب می باشد که وقتی انسان از راه کسب مالی به دست آورده است چنانچه از مخارج سال او و افراد تکفل اش زیاد بیاید باید خمس آن را بپردازد. اولین سال خمس هم، دقیقا یک سال بعد از دریافت اولین درآمد او می باشد.

براي آگاهي بيشتر نسبت به مباحث خمس اينجا كليك كنيد


زکات نیز در شرایط خاص جزء واجبات پرداختی است. افرادیکه دارای حیوانات گاو و گوسفند و شتر و یا صاحب طلا و نقره و یا مالک گندم و جو و کشمش و خرما باشند بعد از دوازده ماه چنانچه این اموال در حد نصاب خاصی باشد پرداخت زکات آن ها واجب می باشد.
پرداخت زکات فطره سالی یکبار (در روز عید فطر) برای کسانی که موقع غروب شب عید عاقل، بالغ، هشیار (حتی برای چند لحظه) باشند برای خود و افراد تحت تکفل آنها واجب است.




ارسال نظر
:نام
: اي ميل
: سایت
: نظر شما
: کد امنیتی
 



نام شما : ایمیل دوست شما :